33 Psalmi

Theodor Grigoriu și Theodor Grigoroiu
de la 65.02 Lei
 1. Teme
 2. Testimoniale

33 Psalmi. Cor mixt

 • Printre muzicienii straini care au urmat clasele superioare ale Conservatorului din Moscova, personalitatea lui Theodor Grigoriu a fost una din cele mai proeminente. Un simt instrumental si orchestral exceptional, o fantezie inepuizabila, o sensiblitate care anima totdeauna idei profunde.

  Arhim. I. Haciaturian

 • Dupa marele Enescu si generatia lui Paul Constantinescu, unul din cei mai buni compozitori de astazi este, fara indoiala, Theodor Grigoriu. De aceea am dorit sa includ in concertele mele de la Bucuresti lucrarea sa Omagiu lui Enescu, o adevarata capodopera de scriitura instrumentala.

  Ionel Perlea

 • Ascult totdeauna cu mare interes muzica lui Theodor Grigoriu, lucrarile lui, evolutia sa, ideile sale sunt surprinzatoare. Descoperi aici aceeasi sinteza, a carei precursor a fost Enescu, intre culturile vechi - orale, bizantine - din sud-estul european si cele mai inalte aspiratii ale artei occidentale. Inefabilul si profundul, pregnanta si refuzul oricarei vehemente caracterizeaza muzica sa, care aspira, senina si calma, la perenintate.

  Marcel Mihalovici

Detalii

Categorie
Ortodoxie
Autor
Theodor Grigoriu, Theodor Grigoroiu
Editura
Basilica
Anul publicării
2018
Copertă
Cartonată
Dimensiuni
340x250 mm
Pagini
112
Vezi mai mult